Digitale Damer blog

I februar 2020 startede jeg en blog om marketing og visuel kommunikation med, min veninde og medstuderende på Multimediedesign, Sandie. Vi vil gerne dele vores tips, tanker og tricks inden for branchen. Det er samtidig en måde at sikre, at vi holder os opdaterede på trends og tendenser i branchen.

Vi har bloggen på vores hjemmeside: http://digitaledamer.dk/

Vi har et mål om at udgive 4-8 indlæg om måneden. Vi har valgt at køre et tema hver måned, og lave content omkring dette emne. Derudover inviterer vi 3-5 eksperter/erfarne om området ind på profilerne, for at svare på nogle af vores spørgsmål. Til bloggen har vi en Instagram, Facebook og LinkedIn.

Farver

Vi har udvalgt 5 farver, som danner rammen om vores visuelle identitet.

Farver til Digitale Damer

Logo

Efter en lang brainstorm kom vi frem til navnet – Digitale Damer. Vi valgte at logoet skulle være en typografi, for at holde det enkelt. Derudover gav vi ordene hver deres farve, for at give et spil i det visuelle. Indtil videre har vi kun lavet logoet i rød og orange. Men hvis der skulle blive behov for det, laver vi det også i de andre farver, sort og hvid.

Digitale Damer logo

Hjemmeside

Digitale damer forside

Vi har lavet hjemmesiden i WordPress. Vi har fokus på bloggen, som er inddelt i 4 kategorier. Vi har også samlet vores månedstemaer og blogindlæg inden for hver kategori.

Menuen:

Derudover giver vi læseren mulighed for at lære os bedre at kende og kontakte os.

De digitale damer

I footeren har vi samlet menuen, de seneste blogindlæg og links til vores sociale medier. Det giver et hurtigt overblik og mulighed for at få mere viden og inspiration.

Footer

Blog

Bloggen er inddelt i 4 kategorer, men der er også mulighed for at se alle indlæggene samlet, ved blot at trykke på “Blog”.

Digitaledamer.dk menu

De 4 kategorier

For at differentiere kategorierne fra hinanden har vi valgt at give dem hver sin farve.

Det er på forsidebillederne for indlæggene at denne farve ses.

Digital markedsføring
Visuel kommunikation
Afprøvet
Work-life balance

Indlæggene

Du kan se nogle af de indlæg jeg har skrevet herunder:

For at give læserne mulighed for at udvælge specifikke emner, har vi indsat tags på indlæggene. Derved kan man hurtigt sortere efter hvad der interesserer en.

Emne tags til blogindlæg

Sociale medier

For at skabe en rød tråd til vores sociale medier, har vi lavet coverbilleder og opslag i samme stil som hjemmesidedesignet.

Facebook coverbilleder

Til Facebook har jeg lavet 4 covers, som der kan skiftes imellem i slideren. Jeg havde fokus på at give korte informationer omkring vores blog og mål.

Opslag

Vi har lavet en skabelon, så vi får et ensartet udtryk, uanset hvem af os det er der designer et nyt grafisk opslag. Vi har 2 skrifttyper og 5 farver vi skifter imellem.

Historier

For at give besøgende på vores Instagram mulighed for hurtigt at lære vores kategorier og indlæg, og os at kende, har vi lavet faste historier.

Historier på Digitale Damer Instagram

Om damerne

Her beskriver vi kort vores relation og hvem vi er. Vi vil gerne være personlige på bloggen, og derfor giver vi læserne mulighed for hurtigt at få et indblik i os.

Bloggen og kategorierne

Vi gemmer historier for mange af vores blogindlæg og opdeler dem i de forskellige kategorier. Vi har delt historien på bloggen, da vi havde fået flere følgere, så de ikke skulle gå tilbage til nogle af de første opslag, for at lære vores kategorier at kende. Beskrivelserne af kategorierne kommer først i de gemte historier.

Planlægning af indhold

Sandie og jeg bor langt fra hinanden, så derfor holder vi møde online hver uge eller hver anden uge, hvor vi aftaler indholdet der skal være på bloggen og sociale medier. Vi planlægger oftest 1-2 uger frem.

Til at holde overblik bruger vi Trello. Her har vi et board for “Indlæg” og et for “Sociale medier”. Vi inddeler opgaverne op imellem os, så vi ved hvem der står for hvad og fastsætter deadlines. Derved kan vi hurtigt få et overblik og se hvor langt den anden er.

Til opslag af de sociale medier bruger vi kreatør studie fra Facebook, til både Facebook og Instagram opslag. Det er et program der automatisk poster opslagene. Det fungerer godt og giver overskud og overblik.