Digitale Damer blog

I februar 2020 startede jeg en blog om marketing og visuel kommunikation med, min veninde og medstuderende på Multimediedesign, Sandie. Vi vil gerne dele vores tips, tanker og tricks inden for branchen. Det er samtidig en måde at sikre, at vi holder os opdaterede på trends og tendenser i branchen.

Vi har bloggen på vores hjemmeside: http://digitaledamer.dk/

Vi har et mål om at udgive 4-8 indlæg om måneden. Vi har valgt at køre et tema hver måned, og lave content omkring dette emne. Derudover inviterer vi 3-5 eksperter/erfarne om området ind på profilerne, for at svare på nogle af vores spørgsmål. Til bloggen har vi en Instagram, Facebook og LinkedIn.

Farver

Vi har udvalgt 3 farver, som danner rammen om vores visuelle identitet.

Logo

Efter en brainstorm kom vi frem til navnet – Digitale Damer. Vi valgte at logoet skulle være en typografi, og at der skulle være et ikon, som uddyber den digitale del.

Jeg har lavet logoet og tegnet illustrationen i Adobe Illustrator.

Logoet er lavet i flere versioner, så vi nemt kan integrere det, hvor vi skulle få behov.

Alle logoerne findes også som fritlagte, ligesom dem herunder. De findes også i sort og hvid.

Hjemmesiden

Vi har lavet hjemmesiden i WordPress. Vi har fokus på bloggen, som er inddelt i 11 emner. Hver måned kører vi et tema på bloggen, dog kører vi med samme tema i juni og juli, derfor er der 11 blogindlæg kategorier.

Menuen:

Derudover giver vi læseren mulighed for at lære os bedre at kende og kontakte os.

De digitale damer

I footeren har vi samlet menuen, de seneste blogindlæg og links til vores sociale medier. Det giver et hurtigt overblik og mulighed for at få mere viden og inspiration. Der er også en søgeknap, hvis man leder efter bestemt indhold på siden.

Blog

Bloggen er inddelt i 11 emner, men der er også mulighed for at se alle indlæggene samlet, ved blot at trykke på “Blog”.

De 11 emner

For at differentiere kategorierne fra hinanden har vi valgt at give dem hver sin farve.

Det er på forsidebillederne for indlæggene at denne farve ses.

Indlæggene

Du kan se nogle af de indlæg jeg har skrevet herunder:

For at give læserne mulighed for at udvælge specifikke emner, har vi indsat tags på indlæggene. Derved kan man hurtigt sortere efter hvad der interesserer en.

Emne tags til blogindlæg

Sociale medier

For at skabe en rød tråd til vores sociale medier, har vi lavet coverbilleder og opslag i samme stil som hjemmesidedesignet.

Facebook coverbilleder

Til Facebook har jeg lavet dette cover. Jeg havde fokus på at give korte informationer omkring vores blog og mål.

LinkedIn coverbillede

Opslag

Vi har lavet en skabelon, så vi får et ensartet udtryk, uanset hvem af os det er der designer et nyt grafisk opslag. Vi har 2 skrifttyper og 3 farver vi skifter imellem.

Planlægning af indhold

Sandie og jeg bor langt fra hinanden, så derfor holder vi møde online hver uge eller hver anden uge, hvor vi aftaler indholdet der skal være på bloggen og sociale medier. Vi planlægger oftest 1-2 uger frem.

Til at holde overblik bruger vi Trello. Her har vi et board for “Indlæg” og et for “Sociale medier”. Vi inddeler opgaverne op imellem os, så vi ved hvem der står for hvad og fastsætter deadlines. Derved kan vi hurtigt få et overblik og se hvor langt den anden er.

Til opslag af de sociale medier bruger vi kreatør studie fra Facebook, til både Facebook og Instagram opslag. Det er et program der automatisk poster opslagene. Det fungerer godt og giver overskud og overblik. Vi bruger også Later, men mest til at indsætte links i vores “link i bio”-funktion på Instagram.

Merchandise

Vi har fået lavet lidt merchandise med logoet.

Besøg Digitale Damer universet her:

Hjemmesiden

Instagram

Facebook

LinkedIn