Moodboard

Et moodboard er en billedcollage, som består af fotos, tekst og tegninger. Tilsammen danner det en helhed, som giver én et overblik at arbejde videre med. Det kan udtrykke en følelse eller stemning, som man f.eks. gerne vil have at ens indretning eller produkt skal afspejle.

Jeg har lavet moodboards både under uddannelsen, på arbejdet og privat. Det kan laves digitalt, men også ved at klippe billeder, tekst og illustrationer ud fra magasiner, ugeblade, aviser osv. og klistre dem på et stykke pap.

Produkter, indretning & livsstils moodboard

Når man skal indrette eller planlægge et fotoshoot, kan et moodboard være en god guide til at sætte stemningen. Det giver et detaljeret overblik.

Livsstilstrends 2017

Herunder kan man f.eks. hurtigt se at træ, velour og glas er gennemgående.

Livsstils moodboard

Badeværelse

Du kan også bruge det til at skabe en designstil for f.eks. et badeværelse. Eller inspirere dine kunder til at indrette med dine produkter.

Badeværelses moodboard

Hjemmekontor

Et moodboard kan også bruges til at skabe et overblik for dig selv og dine ønsker. Et hjemmekontor kan laves på uendelig mange måder. Det er godt at få udvalgt dem man bedst kan lide, og derved få et overblik over, hvilke dele man kan kombinere og få plads til.

Hjemmekontor moodboard

Grønnere hverdag

På sociale medier kan man bruge et moodboard til at vise nye produkter. Derved får du en masse produkter med på én gang, uden at det bliver overvældende. Jeg har set flere eksempler på disse, hvor butikkerne har tagget de forskellige produkter, så folk bliver ført direkte ind på webshoppen.

Grønnere hverdag moodboard

Projekter

Herunder er nogle af de moodboards jeg har lavet i projekter under min uddannelse. Under projekterne havde vi i grupperne kort til at blive enige om koncepter, farver og lignende. Derfor var moodboard en god måde at skabe overblik og de gjorde det nemmere for os at have samme udgangspunkt.

Kampagne for øl – “Gyldne øjeblikke”
Øjeblikke moodboard
Kampagne for øl – “Øjeblikke”

Man kan også bruge et moodboard til at udvælge farver. Det gjorde vi bl.a. ved billedet herunder:

Kampagne for suppe
Kultur hos IT Minds
Nytænkning

Vil du vide mere om, hvordan moodboards kan hjælpe dig? Jeg har skrevet et blogindlæg om det her: http://digitaledamer.dk/moodboards-hvordan-kan-de-hjaelpe-mig/