Layout

Layout kan være mange ting, men jeg ser det som en opsætning, hvor man tager nogle aktive til- og fravalg. Jeg opsætter mange layouts i InDesign. Det gælder også når jeg skal designe en hjemmeside, så laver jeg en skitse i InDesign, så kunden også kan se, hvilket udgangspunkt jeg arbejder ud fra.

Et trick, jeg har oplevet virker godt for mig, er at gøre et bestemt element en smule mindre, når kunden eller kollegaen synes det skal være større eller får for lidt opmærksomhed. Det lyder forkert, men meningen er at give elementet plads og derved får blikket mere ro og det giver en bedre effekt.

Hjemmesider

Pernille Wahlgren

Pernille har en meget enkelt hjemmeside www.pernillewahlgren.dk , men jeg synes at forsiden manglede noget inspiration til de besøgende i forhold til, hvad de kunne forvente at finde på siden.

For at inspirere satte jeg citater og beskrivelser ind, som kort beskriver, hvad der er på 4 vigtigste sider. Knapperne gør det nemt at komme til undersiderne og billederne er med til at sætte ansigt på, hvem der står bag profilen. Derudover har jeg indsat citater fra kunder i bunden, for at øge troværdigheden.

Talentbureau Danmark

Talentbureau Danmark tilbyder værktøjer og sparring i forhold til medarbejder-, leder- og teamudvikling. Det er vigtigt for virksomheden at være brugervenlig og gøre det nemt for kunderne at gennemskue processerne og udbyttet.

På forsiden var det svært at danne sig et overblik over, hvad virksomheden kan hjælpe med, derfor indsatte jeg ydelserne direkte på første side i toppen. Derefter kommer logoer fra tidligere kunder, så man kan få en følelse af, at virksomheden og ydelserne er troværdige. Derudover kommer de gode argumenter for at kontakte Talentbureau Danmark og udtalelser fra tidligere kunder.

Talentbureau DK hjemmeside

Visitkort

DigiTalents

Jeg har designet visitkort, hvor jeg havde fokus på at lave et ensartet design. Dvs. jeg sørgede for at der var plads til medarbejdernes navne og informationer, så billedet, tekster og overskrifter var placeret samme steder på kortene.

DigiTalents visitkort forside
DigiTalents visitkort bagside
DigiTalents visitkort
DigiTalents visitkort
DigiTalents visitkort

Talentbureau Danmark

Martin ville gerne have et visitkort, hvor han hurtigt kan forklare folk han møder, hvad talenttesten går ud på og giver af udbytte. Derfor lavede vi et visitkort på 4 sider. Efter en del tests og rettelser fik vi designet et overskueligt visitkort med den nødvendige information.

De 2 ydre sider er som et almindeligt visitkort med virksomhedens logo på den ene side og ejerens kontaktoplysninger på den anden side. Inden i var der 2 sider med 4 resultater fra en talenttest. Jeg har skrevet ekstra forklaringer på, så det er nemmere at gennemskue, hvad det beskriver.

Social medie inspiration

Det kan være svært at sidde alene og finde på godt indhold til virksomhedens sociale medier. Da jeg var i virksomhedspraktik hos /et al., ville jeg motivere medarbejderne til at bruge virksomhedens sociale medier. Der var ikke én som var ansvarlig og de synes oftest det var svært at finde på noget kreativt. Derfor kom jeg med tre løsninger, du kan se herunder.

/et al. kalender

/et al. var er ny virksomhed, da jeg var der og derfor havde de ikke så meget fastlagt i deres årshjul. Jeg designede en kalender i deres farver og fik den printet i størrelse 70 x 100 cm og hængt op på kontoret. De fik en introduktion til, at når der sker noget i virksomheden, som vil gentage sig næste år, så skal det skrives på kalenderen. Det kunne f.eks. være messer, inspirationsture eller virksomhedens fødselsdag. Derved fik de bygget et grundlag op for et årshjul og lidt hjælp til indhold.

Kalender for /et al.

Indholds inspiration for /et al.’s medier

/et al. har en Facebook, LinkedIn og Instagram. For at motivere og hjælpe dem designede jeg tre plakater til kontoret i størrelse A3.

Jeg lavede en for hver af deres sociale medier. Her var der tips til kategorier, strategi, indhold og hashtags. Det skulle give dem et boost i forhold til at komme i gang med at bruge medierne, når jeg ikke længere var i praktik. I bunden lavede jeg et skema de kunne udfylde, så de kunne se, hvad aktivitet gjorde ved antallet af følgere.

Instagram layout

/et al. persona layout

For at gøre det nemmere for medarbejderne at sætte sig ind i målgruppens ønsker og tanker, så lavede jeg fire personas. Det er en beskrivelse af målgruppen, hvor man gør dem mere konkrete, men det er fiktive personer.

Idéen er at disse personaer bliver integreret i idégenereringen, så man kan spørge sig selv: “Vil Flemming finde dette interessant? Eller skal jeg vinkle det sådan her i stedet..” Jeg printede dem i A4 og hængte dem op på kontoret.

Lær mere om personaer her: http://digitaledamer.dk/personas-laer-din-malgruppe-bedre-at-kende/

Præsentationer

DigiTalents

Som start-up har DigiTalents ikke en hjemmeside endnu. Derfor lavede jeg en præsentation af virksomheden. Den kunne sendes til potentielle kunder og bruges til møder. Jeg har delt nogle af slidsene her.

DigiTalents PP
DigiTalents PP
DigiTalents PP
DigiTalents PP
DigiTalents PP

Rapporter

Under mine uddannelser har jeg opsat disse rapporter i InDesign og fået erfaring med trykprocessen. Jeg har opsat layout i rapporterne efter de forskellige temaer og brandidentiteter.

Rapporter fra uddannelse

Bachelor: Selviscenesættelse på sociale medier med fokus på Fie Laursen

Jeg holdt dette layout feminint og brugte bl.a. marmor og rammer som detaljer. Derudover gjorde jeg mange af billederne sort/hvid for at bevare et enkelt udtryk.

Madspildskampagne: Think inside the fridge

Der var mange informationer, som skulle med i denne rapport. Jeg har lavet tabeller for at skabe overblik og gøre dem nemme at aflæse.

Afgangsprojekt multimediedesign: Ny visuel identitet for IT Minds

Jeg udviklede en helt ny visuel identitet og udvalgte farver, som skulle være gennemgående. Jeg har brugt farverne i opsætningen til f.eks. rammer og sidetal. I denne rapport var der mange layouts. Jeg opsatte plakater, ny hjemmeside, magasiner, roll-up og merchandise. Du kan se nogle af dem herunder:

Roll-up

DigiTalents

Virksomheden skulle på messe. Derfor havde de behov for en roll-up. Den er designet med fokus på at være generel, så den kan bruges til forskellige fremadrettede events.

Roll-up for DigiTalents

Praktikopslag

/et al.

I løbet af året er /et al. på flere uddannelsesmesser for at snakke med mulige praktikanter. De havde brug for et enkelt og overskueligt layout, som kunne bruges til forskellige stillinger. Jeg lavede to variationer i samme stil.

Plakater med billeder

Jeg kan godt lide at udfordre mig selv, og derfor lavede jeg for flere år siden disse plakater af min kusine og fætter i Photoshop. De er lavet til at kunne printes i A3.

Dette layout er sammensat af 3 billeder. Det skifter fra sommer til efterår og vinter. Det er lavet til et blogindlæg, jeg har skrevet om funktionen.

Weather plakat

Se hvordan du laver et lignende layout og indsætter billeder bagved tekst i Photoshop her: http://digitaledamer.dk/photoshop-saet-et-billede-ind-bagved-tekst/